یکی از مشکلات دائمی سیستمعامل ویندوز، کاهش سرعت رابط کاربری این سیستمعامل با گذر زمان است. سرعت پایین باز شدن برنامهها، احساس کندی در هنگام اجرای بازیها و ضعف در نمایش فایلهای سنگین ویدیویی، نشاندهنده کاهش سرعت در لپتاپ ویندوزی شما است.
با این حال ترفندها و راهکارهایی برای افزایش سرعت لپتاپها و کامپیوترهای ویندوزی وجود دارد که میتوانید با بهکاربردن آنها، سرعت دستگاه خود را افزایش دهید و شرایط سیستمعامل را به روزهای پس از نصب برگردانید.
برنامههای اضافه را حذف کنید
شاید سادهترین راهکاری که بتوان برای بهبود سرعت سیستمعامل ویندوز ارائه کرد، حذف برنامههای اضافهای باشد که کاربران به ندرت از آن استفاده میکنند. برنامههایی که یا به صورت دستی نصب شدهاند و پس از مدتی بیاستفاده ماندهاند یا در کنار دیگر برنامهها و به صورت خودکار به سیستمعامل ویندوز اضافه شدهاند.
بهتر است پس از حذف برنامهها، به فایلهای باقیمانده در پوشههای نصبی و داکیومنت دقت کنید تا بتوانید در کنار کاهش مصرف رم، حافظه دستگاه را نیز از فایلهای اضافه خالی کنید. با گذشت سالها از ارائه سیستمعامل ویندوز، این سیستمعامل هنوز نتوانسته راهکاری مناسب را برای حذف فایلهای اضافه از حافظه داخلی ارائه دهد و اینکار باید به صورت دستی و یا با استفاده از برنامههای کلینر انجام شود.
بهروزرسانی به ویندوز ۱۰
ویندوز ۱۰ آخرین نسخه ارائه شده ویندوز توسط شرکت مایکروسافت است که بسیاری از مشکلات و ایرادات سیستمعامل قبلی در آن رفع شده. از این رو آپدیت سیستمعامل به آخرین نسخه ویندوز میتواند سرعت اجرای بسیاری از برنامهها را افزایش دهد. باگها و مشکلات سیستمعامل نیز تا حدود زیادی در این نسخه کاهش یافته که در پایان به افزایش سرعت و بهینهسازی اجرای برنامهها منجر خواهد شد.
علاوه بر این، در نسخههای جدیدتر ویندوز، امکان استفاده از برنامههای بسیار سبک Store نیز در اختیار کاربران قرار گرفته است. برنامههایی که سرعت بالاتر و حجم بسیار پایینتری از اپلیکیشنهای کلاسیک ویندوزی دارند.
به استارتآپ دقت کنید
بسیاری از برنامههای نصب شده در ویندوز، ممکن است به صورت ناخواسته، به لیست استارتآپ سیستمعامل اضافه شده باشند. با این اوصاف پیشنهاد میشود که استارتآپ ویندوز را در بازههای زمانی مشخص بررسی و برنامههایی که نیاز به اجرای آنها نیست حذف شوند. برنامههای موجود در استارتآپ، برنامههایی هستند که با اجرای اولیه ویندوز، به صورت خودکار در لایههای درونی سیستمعامل اجرا میشوند و در حال اجرا باقی میمانند.
سادهترین راه برای دسترسی به گزینه استارتآپ، کلیک همزمان بر روی Ctrl-Shift-Esc است. بعد از کلیک در پنجره باز شده به منو استارتآپ مراجعه کنید و برنامههای اضافه را از این بخش حذف کنید. حذف برنامهها از این منو به معنی حذف دائمی آنها نیست بلکه تنها اجازه اجرای خودکار را از این برنامهها صلب میکند.
به فضای خالی حافظه دقت کنید
یکی از مسائلی که سرعت لپتاپها و کامپیوترهای ویندوزی را به شدت کاهش میدهد، کمبود حافظه داخلی است. بهتر است فضای هارد یا SSD شما حداکثر تا ۸۰ درصد از کل فضا پر شده باشد و ۲۰ درصد را برای فعالیتهای سیستمی خالی بگذارید.
استفاده بیشازحد از حافظه داخلی، منجر به کاهش سرعت برنامههایی خواهد شد که برای اجرا نیاز به فضای بیشتری دارند. ویندوز به صورت خودکار در صورت کاهش فضای مورد نیاز، به شما اطلاعات لازم را ارائه میکند، اما بهتر است با دقت به فضای حافظه داخلی، از مشکلات پیش رو جلوگیری کنید.
از حافظه SSD استفاده کنید
چه سیستم ویندوزی شما یک لپتاپ باشد و چه یک کامپیوتر خانگی، جایگزینکردن هارددرایو با یک حافظه SSD میتواند سرعت اجرای سیستمعامل و برنامهها را تا حدود زیادی افزایش دهد.
برخلاف هارددرایو که از سیستمی نیمه مکانیکی بهره میبرد، حافظههای SSD درست مثل درایوهای حافظه موبایل، از نوع ثابت هستند و در بلندمدت دچار مشکلات و خرابیهای همیشگی هارددرایوها نمیشوند. این موضوع باعث شده تا استفاده از این نوع حافظه عملا به یک سرمایهگذاری مناسب در راستای بهبود سرعت و عمر لپتاپ و کامپیوتر تبدیل شود. با استفاده از SSD نگرانی کمتری برای از دست رفتن فایلهای با ارزش شما وجود دارد.
آنتیویروس را پاک کنید
در صورتی که به پیشنهادات اولیه ما توجه کرده باشید و لپتاپ را به سیستمعامل ویندوز ۱۰ ارتقا داده باشید، دیگر نیازی به استفاده از برنامههای حجیم و سنگین ضد ویروس ندارید. ویندوز ۱۰ به صورت خودکار یک سیستم آنتی ویروس قدرتمند را در خود جای داده است که در برابر اغلب خطرات مقاوم است.
در نظر داشته باشید که برنامههای آنتیویروس هرچند به مقابله با خطرات مختلف میپردازند، اما در عمل خود نیز منجر به کاهش سرعت سیستم ویندوزی شما و خرابی بسیاری از فایلهای سیستمی میشوند. آنتیویروسهای کرکشده نیز که در ایران به فراوانی مورد استفاده قرار میگیرند، ممکن است شامل ویروسهایی اختصاصی باشند.
از توان حداکثری سختافزار استفاده کنید
هرچند استفاده از این روش، مصرف برق را افزایش میدهد، اما در شرایطی که سختافزار در دسترس ما چندان قدرتمند نیست میتوان از این روش برای بهبود سرعت ویندوز استفاده کرد.
برای تغییر این تنظیم در ویندوز ۱۰، به منو Control Panel بروید و در این منو بر روی گزینه System & Security کلیک کنید. در پایان با مراجعه به منو Power Option و کلیک بر روی گزینه Show additional plans، میتوانید گزینه High Performance را انتخاب کنید. بهتر است پس از انتخاب این گزینه، لپتاپ را به شارژر متصل کنید تا باتری نیز دچار آسیب نشود.
ایندکس جستجو را خاموش کنید
یکی از تنظیمات خودکار ویندوز، ایندکس کردن تمامی فایلها و اطلاعات موجود بر روی هارددرایو است. این عمل هم توان زیادی از حافظه را میگیرد و هم به پردازنده و رم فشار میآورد. با تغییر این تنظیم، سرعت جستجو فایلها در ویندوز کاهش پیدا میکند. جستجویی که شاید چندان هم کارامد نباشد.
برای تغییر این تنظیم باید در قسمت جستجو استارت، کلمه Index را سرچ کنید و پس از آن تمامی آدرسهایی که قصد دارید در ایندکس ویندوز از آنها استفاده نشود را از این منو حذف کنید. برای قطع کامل ایندکس نیز میتوانید از Task Manager و قطع فعالیت Windows Search استفاده کنید.
بستهشدن کامل برنامهها
بسیاری از برنامههای ویندوزی هستند که بعد از بسته شدن، در فضای کش به فعالیت خود ادامه میدهند. در صورتی که نیازی به برنامههایی مثل پیامرسان در ویندوز ندارید، میتوانید با انتخاب یک گزینه ساده، از بسته شدن کامل برنامه اطمینان پیدا کنید.
برای اینکار باید در منو Setting به Privacy بروید و گزینه Background Apps را خاموش کنید. در قسمت پایین این گزینه میتوانید چند برنامه خاص که از استور مایکروسافت نصب کردید را به عنوان استثنا انتخاب کنید.
یک ویندوز جدید نصب کنید
هرچند شرکت مایکروسافت تلاش کرده تا مشکلات مرتبط با سرعت اجرای برنامهها را در سیستم عامل ویندوز کاهش دهد، اما هنوز هم این سیستمعامل حتی در نسخههای آخرین خود، پس از مدتی دچار مشکلاتی از جمله خرابی فایلهای سیستمی میشود که در عمل استفاده از ویندوز را غیر ممکن میکند.
گزینههای مثل تعمیر و Repair نیز حتی در ویندوز ۱۰، چندان کارآمد نیستند و در عمل تنها وقت بیشتری از شما را هدر میدهند. از این رو شاید تنها راهحل ممکن برای بهبود سرعت ویندوزهایی که مدت زمان زیادی از نصب آنها گذشته، نصب دوباره ویندوز باشد.
نصب ویندوز و برنامههای مورد نظر شما شاید چند ساعت زمان ببرد، اما در عمل میتوانید با یک شروع تازه و انتخاب گزینههایی که در این مقاله ذکر شده، از خرابیهای آینده نیز جلوگیری کنید و مدت زمان بیشتری را با یک سیستمعامل سالم و سریع همراه باشید.
در نظرسنجی انجام شده از کاربران آمریکایی، کاربران حرفهای ویندوز اعتقاد دارند که سرعت این سیستمعامل در بازههای زمانی ۳ تا ۶ ماه پس از نصب کاهش پیدا میکند و بهتر است هر ۶ ماه یک بار، ویندوزی جدید نصب شود.
منبع:
شیائومی در اوایل سال جاری میلادی گوشی Mi Mix Alpha را معرفی کرد که دارای نمایشگری فراگیر و پیچیده شده به دور کل بدنه گوشی است. این نوع طراحی که دنیای تلفن های همراه را متحول خواهد کرد، مورد توجه اپل قرار گرفته و این بار این شرکت آمریکایی به دنبال تقلید از یک شرکت چینی است.
بر اساس حق اختراعی که اپل به تازگی به ثبت رسانده، این شرکت به دنبال تولید گوشی هوشمند یا تبلت جدیدی است که نمایشگر آن به طور کامل به دور بدنه گوشی پیچیده باشد و از انعطاف کافی برخوردار باشد. این نمایشگر هم بخش جلویی و هم پشت گوشی را در برمی گیرد و مشاهده محتوای آن به سادگی ممکن است.
در واقع این نوع نمایشگر، رقیبی برای نمایشگرهای تاشو و لوله شدنی محسوب می شود که در حال حاضر مورد توجه شرکت هایی مانند سامسونگ و هواوی قرار گرفته اند. در حق اختراع ثبت شده اپل تصریح شده که از این نمایشگر جدید برای ممکن کردن مشاهده محتوای بصری سه بعدی نیز استفاده خواهد شد. اپل در مورد اخبار منتشر شده در این زمینه اظهارنظری نداشته است.
منبع:
https://www.beytoote.com/computer/technews/tnews11040034.html
«لری پیج»، همبنیانگذار گوگل پس از کناره گیری از مدیریت آلفابت، مبارزه ای همه جانبه علیه بیماری آنفولانزا آغاز کرده و با سرمایه گذاری در دو شرکت قصد ریشه کن کردن این بیماری را دارد.
«پیج» در کنار دیگر بنیانگذار گوگل یعنی «سرگی برین»، اواسط آذر ماه امسال از سمت های خود در کمپانی مادر گوگل (آلفابت) کناره گیری کردند و گمانه زنی هایی را در مورد آینده خود به وجود آورند.
به گزارش سایت TechCrunch، پیج فعالیت گسترده ای علیه بیماری آنفولانزا آغاز کرده است. او در حال سرمایه گذاری در شرکتی به نام «Shoo the Flu» است که به طور رایگان به کودکان مدرسه های شهر اوکلند ایالت کالیفرنیا واکسن آنفولانزا تزریق می کند.
طبق اسنادی که سایت مذکور به دست آورده، سرمایه این کمپانی تماماً توسط پیج تامین می شود. بنیانگذار گوگل شرکت دیگری به نام Flu Lab را نیز با هدف ریشه کن کردن بیماری آنفولانزا تاسیس کرده است.
جالب اینکه مدیر شرکت Shoo the Flu، مدیرعامل کمپانی Flu Lab هم هست. این دو شرکت قرار است در آینده در یکدیگر ادغام شوند، البته تاریخ دقیق این قرارداد در هاله ای از ابهام قرار دارد. این دو شرکت خصوصی هستند و اطلاعاتی از میزان سرمایه گذاری پیج در مبارزه با بیماری آنفولانزا منتشر نشده است.
سایت تک کرانچ تخمین زده می زند که بنیانگذار گوگل بین سال های 2015 تا 2017، به طور تقریبی 4.1 میلیون دلار برای مبارزه با بیماری آنفولانزا هزینه کرده است. پیج با 65 میلیارد دلار دارایی، یکی از ثروتمندترین افراد دنیاست.
بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، سالانه 650 هزار نفر جان خود را به خاطر بیماری آنفولانزا از دست می دهند.
منبع:
https://digiato.com/article/2019/12/13/لری-پیج-ریشه-کن-کردن-بیماری-آنفولانزا/
قرار است موبایل سامسونگ گلکسی اس ۱۱ در سه ماهه نخست ۲۰۲۰ میلادی رونمایی شود. شایعات زیادی درباره این دستگاه وجود دارد. در این میان ایوون بلاس ادعا می کند سری گلکسی اس ۱۱ در سه اندازه مختلف عرضه خواهد شد.
هایلایت های دیگر این موبایل شامل نمایشگر با گوشه های خمیده و فناوری اینترنت ۵G در سه اندازه مختلف آن است. به گفته بلاس سامسونگ گلکسی اس ۱۱ با نمایشگرهای خمیده ۶.۴، ۶.۷ و ۶.۹ اینچی عرضه می شود.
البته موبایل با نمایشگر ۶.۹ اینچی فقط مجهز به اینترنت۵G است، اما دو نسخه دیگر این موبایل مجهز به اینترنت ۴Gو ۵G هستند.
گزارش های قبلی حاکی از آن بود که گلکسی اس ۱۱ احتمالا با ویژگی Space Zoom عرضه می شود و قابلیت Face Unlock آن نیز بهبود می یابد. Space Zoom احتمالا ویژگی است که به کاربران اس ۱۱ اجازه می دهد در شب از گیاهان و ستارگان عکس بگیرند.
علاوه برآن احتمالا باتری موبایل نیز بزرگ تر است. گلکسی اس ۱۱ در فوریه ۲۰۲۰ رونمایی خواهد شد. البته سامسونگ تاریخ رونمایی را تایید نکرده است.
منبع:
https://www.beytoote.com/computer/technews/tnews11040535.html
تلفنهای هوشمند امروزی دیگر کاملاً یک رایانه کوچک قدرتمند هستند و به ما امکان میدهند در هر حالت دلخواه و در حال حرکت به انجام بازی بپردازیم و با هم در ارتباط باشیم. اما این قابلیت حمل میتواند یک مشکل هم باشد یا صفحه نمایش کوچک موبایل برای اصلاح متنها یا بازی کردن و تماشای فیلم ایده آل نباشد.
اکنون شرکتی به نام "Anyware Technology" از یک دستگاه ارزان قیمت موسوم به "PhoneBook" رونمایی کرده است که هر تلفن هوشمندی را به لپتاپ تبدیل میکند و مشکلاتی که در بالا گفته شد را حل میکند.
از یک نگاه "PhoneBook" مثل هر لپتاپ دیگری به نظر میرسد. این دستگاه دارای یک صفحه نمایش 15.6 اینچی IPS LCD با وضوح تصویر Full HD، بلندگوهای استریو، صفحه کلید کامل همراه با صفحه لمسی و یک باتری است که تا هشت ساعت دوام میآورد. همه این ها در یک دستگاه باریک با رنگهای نقرهای یا مشکی شیک و زیبا جمع شده است.
اما یک لپتاپ به چیزهایی که داخلش است شناخته و ارزشگذاری میشود که در این مورد داخل این دستگاه هیچ چیزی نیست! بنابراین "PhoneBook" از تلفن همراه کاربر به عنوان مغز(CPU) استفاده میکند.
کاربر به سادگی گوشی خود را از طریق درگاه USB به این دستگاه وصل میکند و بدین ترتیب به یک نمایشگر بزرگتر، بلندگوهای بهتر و یک صفحه کلید با اندازه کامل دسترسی پیدا میکند.
این دستگاه با هر موبایل آیفون یا اندرویدی کار میکند.
ضمن اینکه نمایشگر "PhoneBook" یک صفحه نمایش لمسی است و میتوان بازیهای لمسی را به راحتی در اندازهای بزرگتر انجام داد. همچنین برای کاربران سنتی، صفحه کلید و صفحه لمسی کوچک در نظر گرفته شده است، به علاوه میتوانید یک موشواره را به یکی از درگاههای USB وصل کرد.
این دستگاه نوشتن و اصلاح متنها یا گفتگو و چت کردن با دوستان در رسانههای اجتماعی را بسیار سادهتر میکند. در عین حال، صفحه نمایش بزرگتر و بلندگوهای استریو باعث میشوند تجربه تماشای بهتری از فیلمها داشته باشید.
بازیهای موبایلی در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است، اما کنترلهای صفحه لمسی هنوز ایده آل نیستند. "PhoneBook" میتواند با دسترسیهایی که ایجاد میکند این مشکل را حل کند.
علاوه بر اینها، این دستگاه موبایل را نیز شارژ میکند.
اما شاید بهترین قسمت آن قیمت به مراتب ارزانتر آن از لپتاپهای موجود در بازار باشد که با توجه به عدم وجود CPU و دیگر قطعات داخلی یک لپتاپ معمولی، عادی است.
این دستگاه اوایل ماه دسامبر سال 2019 آماده عرضه است.
منبع:
https://www.beytoote.com/computer/technews/tnews11040519.html