معمولا شرکت ها و موسساتی کوچک واحد بازاریابی و فروش یکسانی دارند در حالی که برخی از شرکت های بزرگ و حرفه ای دو واحد مجزا دارند، یعنی یک واحد بازاریابی و یک واحد فروش.
دراین مطلب تصمیم داریم بیشتر به تفاوت بازاریابی و فروش بپردازیم.
1.
فروشنده ها همواره سعی می کنند محصولاتی که به آنها سپرده شده است را بفروشند و در این مسیر با استفاده از تکنیک های متقاعدسازی سعی می کنند مشتریان را به خرید محصولات ترغیب کنند.
اما بازاریاب بدنبال شناخت نیازهای مشتریان است تا بتواند با کمک واحدهای مختلف سازمان، محصولی را تولید کند که مطابق نیازها و خواسته های مشتریان باشد. اینجاست که تحقیقات بازاریابی می تواند به کمک بازاریاب بیاید.
این مطلب را از دست ندهید: 3+1 روش برای متقاعدکردن دیگران
2.
بازاریاب ها با بررسی بازار و ارزش های محصول قیمت گذاری می کنند و تلاش می کنند این قیمت ها بهترین باشد،
فروشنده ها معمولاً در برخورد با مشتری باید بتوانند این قیمت ها را توجیه کنند و مشتری را راضی به خرید کنند. خیلی اوقات قیمت یکی از موانع جدی برای پیشبرد فروش برای فروشنده است.
3.
فروشنده ها معمولاً بصورت مستقیم با خریدار صحبت می کنندو ارتباط آنها با خریدار و مصرف کننده است. اما بازاریاب ها ممکن است با افراد مختلفی صحبت کنند و مذاکره و جلسات کاری مختلفی را با سمت های مختلف و افراد مختلف در سازمان های مختلف داشته باشند تا بتوانند در طراحی و ایجاد محصول جدید یا شرایط بهینه فروش تصمیم گیری کنند.
4.
یک فروشنده معمولاً اهداف فروش کوتاه مدت دارد. معمولاً گفته می شود تارگت های هفتگی یا ماهانه و تلاش می کند این اهداف فروش را محقق کند.
بازاریاب اهداف بلند مدت دارد و افق دید او و اهداف او سالانه است. بازاریابان باید اهداف محتلفی داشته باشند مانند فروش، سهم بازار، رضایت مشتری، شکایت مشتری، تنوع محصولات و ...
5.
عمده فعالیت فروشنده ها،فروش محصولات هستند و اینکه بتوانند در زمانی مشخص محصول بیشتری را بفروشند، اما دایره فعالیت های بازاریاب وسیع تر و بیشتر است و اقداماتی مانند تحلیل بازار، مدیریت فروش، تبلیغات، روابط عمومی، تحقیقات بازاریابی و ... برعهده اوست.
بازاریابی و فروش دو عنصر کلیدی برای موفقیت کسب و کارها هستند و تلاقی و همکاری آنها باعث رشد سریع کسب وکار می شود.
در واقع تیم بازاریابی با کمک و همراهی تیم فروش می تواند بهترین نتیجه ها را دریافت کند و تیم فروش هم با استفاده از پیشنهادها و ایده های تیم بازاریابی و همچنین تبلیغ هایی که در راستای برندینگ انجام می شود، می تواند راحت تر محصولات را بفروشند.
7.
فرق بین بازاریابی و فروش در ایران |
یک شکارچی زمانی می تواند شکار خوبی داشته باشد که با یک دوربین خوب اطرافش را رصد کند، یک راننده زمانی در مسابقه می تواند بهتر عمل کند که نقش خوان خوبی در کنارش باشد،
بازاریابی نقش دوربین و نقشه خوان را برای فروشنده ها بازی می کند و اگر سازمانی این تیم و این عملکرد را نداشته باشد تیم فروش نمی تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. فروش بدون بازاریابی مانند تیراندازی با چشمان بسته است.